HB – Een nieuwe tijd breekt aan

Ik ben aan het einde gekomen van de lezing van je prachtige boek. Ik ben er echt ondersteboven van: vlot geschreven, duidelijke uitleg, kan niet beter, maar vooral de inhoud heeft mij stevig aan het denken gezet, mijn gevoel dacht al langer dat er een soort van universele waarheid moest bestaan, maar pas als je het leest, krijg je een mokerslag!

— Hans

Je weet de lezer goed te boeien! Doordat je het hele landschap panoramisch in kaart brengt, word je er, ook als reeds redelijk ingevoerde lezer, nog sterker van bewust hoe verstard de oude wereld is en hoe weinig ‘verwondering’ er nog in het hele systeem zit, de universiteiten meegerekend. 

— Karel

Net vanmiddag heb ik je boek uitgelezen en ik moet zeggen dat ik er een aantal heel mooie gedachten in heb gevonden. Er is ook best wel een gelaagdheid, waardoor ik mezelf er nu al op betrap dat een tweede lezing van bepaalde gedeelten nodig is. Niet alles is me direct duidelijk, maar dat zal je niet verbazen, het is voor mij de eerste keer dat ik een aantal van deze ideeën tegenkom. De basisgedachte is mooi en dat is iets voor mij om me verder in te verdiepen. Ik heb me nooit zo verdiept in je achtergrond, omdat ik berichten uit de media altijd wat wantrouw, je weet nooit wat ze nu precies correct weergeven en wat niet. Je eigen (korte) geschiedenis was wat dat betreft zeer verhelderend.

— Peter

Graag een compliment voor het fantastische boek dat ik nu aan het lezen ben. Een van de beste en mooiste boeken die ik recent las. Super! Heel veel dank aan jullie allen voor deze prachtige , verblijdende en hoop gevende informatie.

— Simone

Man, iedere bladzijde (en ik ben pas op pag 50) zit ik van “yes!!!” 

— Erik

Laat me allereerst zeggen dat ik onder de indruk ben. Van de enorme kennis en eruditie die jij aan de dag legt. Van de nauwgezetheid en de heldere stijl waarmee je je onderwerp behandelt. Het is voor mij een nieuwe, onbekende wereld die je beschrijft. Maar ik heb ook de indruk dat je je niet alleen maar tot de ingewijden richt, dat je de door jouw verworven kennis en ideeën juist zo breed mogelijk wilt delen. Tijdens het lezen leg ik het boek regelmatig even terzijde om de inhoud op me in te laten werken. Je laat me denken, nadenken, aannames heroverwegen, kortom een gesprek met mezelf voeren. 

— Kees

HB een Ontroerend mooi boek die zoveel mooie diepgaande informatie vrijgeeft.
Ik ben dankbaar voor het delen van alle info……en benieuwd naar deel 2 die morgen komt.

— Dineke

Geachte heer Heijn, Ik geniet met volle teugen van uw boek. Uiteraard staan er zaken in, waar ik over moet denken, hoe dat voor mij voelt, maar dat is alleen maar erg prettig. 

— Hanneke

Ik vind je boek heel helder en zuiver geschreven ,wat heb je het goed en nauwkeurig uitgewerkt! En het verhaal van HB er in gebed! Tjee, het proces van HB heftig bijzonder!geweldig dat je het,en hoe je het hebt beschreven! Dit gedeelte van Harry heb ik wel in een stuk uit gelezen,heftig! En toen opzij gelegd! Laten bezinken!!!!! Hee Ronald Jan dank je dat je dit boek hebt geschreven! 

— Ellen

Ik heb het boek inmiddels helemaal gelezen en wil RJ danken voor het schrijven van dit meesterwerk. Het is in mijn ogen zo compleet, waarbij informatie van alle kanten belicht wordt. Met de name de ‘nieuwe’ informatie, die door de mainstream media niet of onvoldoende bekend gemaakt wordt, staat hier op een heerlijke en overzichtelijke wijze gebundeld. Zoveel info in één werk verzameld, wat een heerlijkheid. Van de leringen van Bailey en Blavatsky, het prachtige werk van Benjamin, van herstelwerk tot zoveel andere info. Het merendeel bij mij bekend, echter nog nooit eerder zo verzameld gezien. En dan het werk van Harry B., zo hoopvol. 

— Eric

Wat een prachtig boek! HB is zoveel méér dan het ‘spirituele’ boek dat ik eerst dacht dat het was! Het is een geschiedenisboek, een studieboek, een werkboek, een inspiratieboek, een beschrijving van een levensreis, een zelfhulpboek, ik kan er geen passend label op plakken, het is allesomvattend. Tegelijkertijd is het zó verhelderend en interessant, ik heb het nu twee keer gelezen en blijf ernaar teruggrijpen.

— Denice 🙂

Ronald Jan is erin geslaagd om een complete bibliotheek aan denkwijzen, spirituele stromingen, levenservaringen en inzichten samen te brengen en beschrijft dat allemaal op zó’n begrijpelijke wijze, knap! Tijdens het lezen vallen steeds allerlei puzzelstukjes op hun plaats. Het wordt mij duidelijk waarom ik (en ook anderen) in bepaalde patronen vastzit, terwijl ik andere los kan laten. Ronald Jan helpt mij om ‘over muurtjes’ te kijken en het grotere geheel te zien, waardoor het deel aan mijn kant van het muurtje opeens veel minder belangrijk en ingewikkeld wordt. 

— Danielle 🙂

Ik vind dit boek een absolute aanrader. Een boek vol oude en nieuwe wijsheden, prikkelend, verrassend, uitdagend met een hoopvolle boodschap voor de nieuwe tijd! Heilige huisjes worden tegen het licht gehouden, onderbouwd en wel. Het boek bevat veel oude en nieuwe kennis én wijsheden, echter heb ik een dergelijk brede variëteit aan wezenlijke onderwerpen en kennis nog niet eerder zo in één werk verzameld gezien. Een compleet werk op overzichtelijke wijze gebundeld. Hartverwarmend en hoopvol !

— Simon

Met het lezen van dit prachtige boek, verval ik van de ene bevestiging in de andere. Maar ook van de ene openbaring in de andere. Voor mij is het een zeer inspirerend boek, welke me doet verlangen naar méér. Meer inzicht, begrip en bewustzijn. Tegelijkertijd voel ik me vatbaarder en emotioneler voor wat er in onze wereld gaande is. Het maakt me zeer bezorgd maar ook hoopvol. Ik ervaar mijn huidige situatie als meer paradoxaal dan ooit. En juist dat maakt me nieuwsgierig. Bedankt Ronald Jan dat je mij mee hebt willen nemen op deze fascinerende reis. And the journey just began…’

— Ciska

Wat een feest van herkenning is je boek! Bij het lezen betrapte ik mij er regelmatig op dat ik instemmend zat te knikken.  Alles wat je vertelt, lijkt zo logisch en samenhangend, dat de lezer zich afvraagt waarom dit boek nog nodig was; het is toch duidelijk, dat weet toch ieder kind! 

Je stelt je niet op als leraar die laat zien wat hij allemaal weet. Veeleer ben je als een meester die de lezer bewust maakt van dat wat hij zelf al weet. 

Ingewikkelde en welhaast ondoordringbare problemen van verleden heden en toekomst, weet je simpel te verwoorden. 

Je schrijfstijl is rustig, onopgesmukt, vriendelijk, en vooral duidelijk. En overzichtelijk, en praktisch.

— Monique

Lieve Ronald Jan, ik herkende zoveel in dit boek van je. Ook “ik” ben al heel wat jaren op dit pad gezet en heb vaak de fysieke verschijnselen in mijn energie. Bedankt voor je toewijding aan HB alhoewel je natuurlijk niet anders kan. In liefde en afwachting van Maitreya, 

— Elizabeth

Wat een prachtig boek. Het helpt enorm om te lezen dat er beweging is ook al zie je of voel je dat niet altijd. Heel fijn om te lezen dat alles wat je gehoord en gedacht hebt, bevestigd wordt. Dat geeft de burger nieuwe moed om zijn pad met extra overtuiging te volgen. Bedankt!

— Anoniem

Zeer duidelijk boek, eindelijk antwoord op vele vragen.

— Chris

Het boek spreekt me zeer aan, ben net begonnen. Het is gedegen geschreven, zonder op te dringen, onderzoekend en (daarom voor mij althans) met een fijne toon.

— Johan

Ik ben echt zeer diep onder de indruk. Wat een kwaliteit, intelligentie, inspiratie, zorgvuldigheid en meesterschap komt er al bij doorbladeren uit naar voren. Het brengt in feite alles samen waar mijn (halve) boekenkast over gaat. Echt diepe bewondering hoe jij zo’n mega belangwekkend en veel omvattend ‘onderwerp’ zo toegankelijk en helder hebt weten weer te geven. Ik zie het naast de overtuigende duidingen over de overgang naar de nieuwe tijd, ook als een heel belangrijk ‘naslagwerk’. 

— Ingrid

HB – Geen verlossing zonder kruis X

Wat moedig dat ze zich in al hun kwetsbaarheid laten zien. Al begrijp ik ook dat ze nu boven elke vorm van kritiek staan. En ook het voorwoord, zo zorgzaam en liefdevol.

— Kitty

HB1 en 2

Het is zo mooi, alles wat ik al wist en heel veel wat ik nog niet wist, vond ik allemaal op chronologische wijze terug in beiden boeken. Een cadeautje van het universum.

— Kitty Kedi

Ik ben super blij dat ik deze 2 boeken heb. Het is een verrijking en heel begrijpelijk geschreven. Veel herkenning soms en steeds weer zin om een stuk (je) te lezen.

— Jellie

Mijn innige dank voor wat jullie,- en een ieder die erbij betrokken is, allemaal doen en hebben gedaan. Uiteraard ben ik blij, de dagboekverslagen van Harry te hebben gelezen. Veel, zo niet alles, is voor mij heel erg herkenbaar.

— Thea

Ik ben blij met het eerste boek, en half met het tweede. ‘ Half ‘, omdat ik op de helft ben en ja, moe werd van het lezen van ervaringen die zo herkenbaar zijn.

— Anoniem

Heb afgelopen weekend het boek, bijna onafgebroken, uitgelezen. Ontzettend veel bewondering en respect voor Harry, Hilda en Bo hoe ze m.b.v. Bob en Marjo, hun hele leven op het spel hebben gezet om dit proces (afrekenen met het ego) versneld hebben afgerond. Ben hun heel dankbaar voor hun baanbrekende werk. En zie ook de meerwaarde van de respectvolle en erkende versmelting van de verschillende hiërarchieën. Groots!

— Ans

Wij (en ook onze kinderen en meerdere van onze vrienden) lopen “bewust” voorwaarts in dit moeras.Het is bemoedigend (niet echt prettig 😏) te lezen dat dit erbij hoort. Maar al met al heeft dit boek wel aangemoedigd om nog meer gefocust voort te stappen.

Het echte verlossingswerk zullen we toch echt “zelf” moeten doen. Jullie inspanningen wat dit vraagt, staan in dit boek beschreven.

— Anoniem

Hilde, ik vond het boek “Een nieuwe tijd breekt aan”, als thuiskomen. Het tweede boek “Geen verlossing zonder kruis X” werd geleverd op het moment dat de wereld voor mij instortte. Het boek heeft mij die dag gered. Wat ik je wilde vragen… De prenten, tekeningen die erin staan … echt Hilde ik weet niet hoe het te verwoorden maar bij de eerste al gebeurde er vanalles, mijn hand ging direct naar de prent, ik voelde zo ontzettend veel liefde, nu vanavond weer, een andere tekening, ik draai de bladzijde om en zie de tekening…. mijn hart gaat open, mijn hand moet erop, ik wrijf en wrijf, mijn andere hand moet erbij, tranen lopen, …. Hilde wat is dit? Zo intens, zo een liefde, ….

— Karen

Het is niet alleen liefde, het is ook pijn, diep pijn op universeel niveau, mijn lichaam reageert wanneer ik mijn handen erop leg, maar ik ‘wil’ mijn handen erop leggen… Ik zie wezens, kwellend, en toch die diepe liefde… Zo raar ik kan het niet verklaren. Wie heeft die prachtige prenten gemaakt?

— Karen

Na dit te lezen voel ik waarom nu pas alles verwoord is in een boek !! Eindelijk is het zover ik ben blij dat ik jaren geleden bij de lezingen was zodat je hier in kan meegroeien zowel in inzichten en in levenslessen die niet altijd even makkelijk waren.

— Mo

Wat bijzonder om te lezen dat over dit onderwerp een boek is geschreven in dagboekvorm. Een onderwerp dat mij bezig houdt elke dag opnieuw. Vaak bijzonder, mooi, uitdagend, pijnlijk, verdrietig, en ook zo vaak verwonderend.
Verwonderd over de “toevalligheden ” die ik ontdek op mijn levensweg, over de energieën, die steeds sterker voelbaar zijn. Over de cadeaus die soms ook intens verdrietig kunnen zijn… Ik denk heel mooi om te lezen en te herkennen hoe anderen dat ervaren.

— Margreet

Wat mooi dat iemand zo dagelijks zijn bevatting van het proces “leven ” bij kan houden en verwoorden.

— Fleurtje

Wat een lijdenstocht hebben Harry en Hilda moeten doorlopen om dit proces te kunnen afsluiten. Wat mij vooral bijblijft is dat het contact met andere mensen (en vooral met de naaste familieleden) veel ‘overbodige ballast’ met zich meebrengt, ik had er nooit bij stilgestaan (tot nu toe) dat dit zo’n impact kan hebben op ons persoonlijk leven, daar heb ik veel uit geleerd.

— Hans