Het Begint.
Een wérkelijk nieuwe tijd breekt aan!

We leven in de meest belangwekkende periode sinds miljoenen jaren mensenheugenis.

Dit is een hoopvol boek. Want het begint. Een nieuwe toekomst voor al het leven op onze planeet ligt voor ons. Wij mensen zijn cruciaal voor deze ontwikkeling. Daarvoor is het belangrijk om te weten waar de oorzaak ligt voor ons succes én voor ons falen tot nu toe. Daarover gaat dit boek. Over de geschiedenis van het denken van de mensheid. En over een nieuwe, ruimere manier van denken die er in de kiem al is. Het is een beschrijving van een lange evolutionaire reis waarvan we zullen ontdekken dat die reis zowel wetenschappelijk als spiritueel is. We zijn véél meer dan we denken, we zijn een ziel en bewustzijn. We zijn onsterfelijk en hebben een goddelijke afkomst en bestemming. Onze reis is de reis van alles om ons heen, op deze planeet en daarbuiten. Want alles is met alles verbonden. En het is ook de reis van een mensenzoon die ons voorgaat en ons het nieuwe tijdperk in zal leiden. Wie had dat gedacht? Dat er ook aan het begin van dit tijdperk een Wereldvernieuwer komt, die uiteindelijk een podium zal creëren voor de komst van andere Meesters. Hoe confronterend – maar ook diepgaand en hoopgevend. Veel inspiratie!

Ronald Jan Heijn is een boodschapper van het Nieuwe Tijdperk en van de Leringen van de Oude Wijsheid. In het verleden hebben meerdere esoterici dit verhaal verteld, maar nog nooit voor het grote publiek. Nu is het moment. Ronald Jan gaat terug tot Atlantis, maar ook de buitenaardsen en vooral de Meesters van Wijsheid spelen een belangrijke rol in onze geestelijke evolutie. In de huidige turbulente overgangsfase verlaten we het Vissentijdperk en betreden het bijzondere Watermantijdperk, in vele religies aangeduid als het Gouden Tijdperk, gebaseerd op rechtvaardigheid en waarheid.

Bestel het boek

Prijs van het boek HB: €22,50

HB – Een nieuwe tijd breekt aan

HB - Een nieuwe tijd breekt aan (uitvergroting)
Lees de achterkant
Bekijk de inhoudsopgave
Bekijk een fragment
Bestel het boek

Wereldverlosser is een term uit een ver verleden.
Wereldvernieuwer past bij HB en bij deze nieuwe tijd.

Om ons te bevrijden, moeten we begrijpen wat ons gevangen houdt,
weten waar we heen gaan en inzien wat de bedoeling is.

Dan wordt alles nieuw.

Harry Beckers - Het Begint

Inhoudsopgave

HB Inhoudsopgave

De crisis in de samenleving was voor velen een ‘haperen van de motor’. Dit deel legt uit dat de motor niet hapert, maar volledig total loss is. Zoals altijd in de overgang naar een nieuw tijdperk: het denken is verouderd en failliet, met alle gevolgen van dien. Hoe het allemaal zo kon komen, staat in deze ‘recente’ voorgeschiedenis.

Om de ruimere manier van denken en onze plek in de evolutie te begrijpen, moeten we onder andere terug naar een veel verdere geschiedenis: naar de oorsprong van ons als mensheid, hoe is die miljoenen jaren geleden ontstaan? Wie zijn van oudsher onze begeleiders en wie zijn de belangrijke discipelen in dit verhaal? Bestaat er een connectie tussen onze aarde en andere planeten? En zo ja, hoe weten we dat, om welke planeten gaat het en hoe werkt dat dan?

De combinatie uit deel II – Meesters, Atlantis en de Buitenaardsen – brengt ons bij de Wereldverlosser. Hoe is hij hier gekomen en hoe was zijn huidige leven? Vanzelfsprekend een uniek deel, aangezien er nog weinig over Harry Beckers bekend was/is, die overigens de term ‘Wereldvernieuwer’ veel beter in deze tijd vindt passen én bij hemzelf.

Wat zijn de belangrijkste ‘ingrediënten’ van deze nieuwe tijd, het Watermantijdperk. Welke energie komt dit tijdperk ons brengen, welke ruimere manier van denken en welke transformatie gaan we tegemoet? En hoe belangrijk is het dat we gaan beseffen dat de dood niet bestaat?

De nieuwe inzichten uit de vorige delen worden in columnvorm toegepast op hedendaagse onderwerpen. Wat wil het ruimere bewustzijn zeggen voor de medische wetenschap, voor de economie, maar ook voor bijvoorbeeld relaties?

Naast de gebruikelijke index en geraadpleegde literatuur, staan er ook bijlagen in voor zelfstudie als aanzet voor degenen die verder willen met deze materie. De Verklarende Begrippenlijst (Bijlage A) kan helpen voor de wellicht wat minder bekende esoterische woorden.

Er zijn twaalf binnenkaternen (Extra’s), soms met illustraties. Net als de columns in Deel V zijn deze ook los te lezen. Maar ze staan niet toevallig ‘op die plek’ en hebben te maken met het betreffende hoofdstuk.

Bekijk hier eventueel de gedetailleerde inhoudsopgave uit het boek:

HB Inhoudsopgave 1
HB Inhoudsopgave 2
HB inhoudsopgave 3
Bestel het boek
Foto Ronald Jan Heijn

Over de auteur

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Zijn leven heeft hem tot nu toe geleid door de moerasgebieden van de grote thema’s van deze maatschappij. Zijn hindernissen, dalen en tegenstrevers waren daarbij een van zijn beste leermeesters. Door zijn ervaringen in de samenleving aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid en de Leringen van de Oude Wijsheid’ aan de andere kant wilde hij zijn hele leven al bruggen slaan. Ronald Jan deed ooit de studie bedrijfskunde en later culturele antropologie. Tevens bezocht hij vele spirituele cursussen en las vele esoterische boeken. Hij was ooit tophockeyer in het Nederlands elftal en komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn. Zijn vader werd ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij het grootste holistische centrum van Nederland, Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan z’n eigen succes ten onder – en vele tegen­slagen verder kwam hij Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen – en later een documentaire – over een ruimere manier van denken, bewustzijn en het leven na de dood. Zonder te weten werd hij opgeleid om een boodschapper van de Nieuwe Tijd te worden. Maar bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van de Wereldvernieuwer HB om uiteindelijk te kunnen meewerken aan Zijn naar buiten treden.

Voor de inhoudelijk website van RJ, zie www.helloaquarius.org

Reacties van lezers

Het voelt alsof ik een schat in handen heb, ik ga zelfs veel langzamer lezen, dit voelt zo waar, mijn hart blijft vreugesprongetjes maken.

-- Sophie
Ik ben pas op een kwart, maar ben je intens dankbaar voor de nuance die je aanbrengt wat betreft de samenzweringstheorieën.
HB staat voor mij nu zeker voor Hoopvol Boek.
-- Yolanda

Dank voor het opsturen van je nieuwe boek! ik ben er meteen in begonnen en het resoneert aan alle kanten! ik ben heel erg benieuwd hoe het boek zijn weg zal vinden.

-- Coen

Wat een fantastisch werk is hier geleverd. Wat een energie zit hierin. Ik was diep ontroerd dat wij tot je selecte groep van eerste lezers mogen behoren. Het ziet er prachtig uit, we gaan er meteen aan beginnen!

-- Marion

Wat een verrassing toen ik eergisteren thuis kwam en je boek in de brievenbus vond. Ondanks weinig tijd ben ik toch lekker op de bank gekropen. Het leest als een “trein” en we kijken uit naar al het andere moois in je boek.

-- Sonja

We voelen ons echt vereerd om de pre release daarvan te hebben ontvangen. De prachtige en vooral ook zorgvuldige woordkeuze spreekt ons zeer aan. We zijn in het weekend ook beiden direct aan het lezen gegaan, maar hebben uiteraard meer tijd nodig om daar mee verder te gaan. Het hoofdstuk over Egypte en Atlantis vinden wij nu al zeer fascinerend! Al met al een bijzonder boek en ook heel inspirerend.

-- Ineke & Steven

Met deze materie ben ik niet bekend, maar nu ik het lees, geeft het mij het gevoel dat ik even ‘buiten mijn eigen cirkeltje’ mag kijken. Heel apart en inspirerend.

-- Doris

Natuurlijk wist ik dat het er aan kwam, maar toch… wat een verrassing! Ik beleef een boek altijd als een totaal: stoffelijk (hoe voelt het aan, hoe ruikt het), emotioneel, mentaal en – zeker in jouw geval – spiritueel. Ik heb pas een globaal blik kunnen werpen en ook mijn vrouw deed dat met veel genoegen, maar dit boek, waarin natuurlijk een aantal dingen staat die ik al wel kende, ga ik heerlijk  ‘consumeren’.

-- Dries

Ik heb het al even snel doorgenomen en ‘gescand’, maar wat een fenomenaal boek! Dit zijn zulke belangrijke feiten die naar buiten gebracht worden. Nu is het de tijd. Heel fijn, dat je dit boek geschreven hebt, veel dank!

-- Rob

Wat een grote verrassing mocht ik vandaag van je ontvangen, en wat een lijvig boek is het geworden! Dank je wel! Ik heb er al wat stukjes in zitten lezen en je hebt een prettige toon gevonden. Een spannende tijd zal het voor je worden. Ik gun je een goede ontvangst!

-- Erik

Het werkt als een magneet, het laat me niet los en wil gelezen en doorvoeld worden. Het ontroert me.

-- Juul

Wat een groots en helder overzichtswerk. Complimenten! Hoewel ik niet alles ‘begrijp’ (daarvoor verdiep ik me er onvoldoende in) resoneert jouw werk kennelijk zo in mij dat ik me soms bijna verwonder.

-- Ineke

Feedback over het boek schrijven of lezen? Zie hieronder

Geef je mening over het boek
Lees wat anderen ervan vinden
HB voorkant
Download een fragment
Bestel het boek

De missie

Dit boek wordt uitgegeven in eigen beheer, volgens de wetten van de nieuwe tijd, vanuit dienstbaarheid, zonder winstoogmerk, steeds investerend in de ideële missie: bijdragen aan de bewustzijnsverruiming van de mensheid. Als het doel van het leven is om onwetendheid om te zetten in inzicht, dan wil dit boek graag hieraan bijdragen door tekst en uitleg te geven over het proces en de activiteiten van de Wereldvernieuwer HB, over het nieuwe Watermantijdperk, over het ruimere denken en over de Leringen van de Tijdloze (Oude) Wijsheid, en dus over onze werkelijke (goddelijke) afkomst en evolutionaire doel.

Dit boek is geschreven voor een groot publiek; de grote verandering betreft ons namelijk allemaal. Er is gekozen voor een opzet, waarin hopelijk niet alleen de beginnende nieuwsgierige zijn weg kan vinden, maar ook de al eerder spiritueel geïnteresseerde.

Meer informatie

De website Hello Aquarius

De inhoudelijk website over het proces van HB, over (de komst van) het nieuwe Watermantijdperk en de nieuwe manier van denken.

De film Staya Erusa

Informatie over de documentaire uit 2007 over bewustzijn, het leven na de dood en de nieuwe manier van denken.

Nieuws en in de media

Mochten er uitingen in de media zijn over het nieuwe boek, dan kun je die hier vinden.