Aangrijpende beschrijving van de (innerlijke) weg van de mens

Dit HB-boek (deel 2) is een open en eerlijk dagboekverslag van een zeer moeizaam en herkenbaar proces, dat de weg symboliseert die we allemaal aan het bewandelen zijn. Niemand uitgezonderd. Ware onthechting en het transparant maken van het ego is nu eenmaal een enorme uitdaging. Leven na leven, laag voor laag. Er zijn geen pasklare antwoorden, want het gaat om gevoel. Maar tijdens deze zoektocht doorlopen we allemaal het proces van ‘voelen, weten, (in)zien, toepassen, loslaten en afsluiten’.

Geen verlossing zonder kruis X!

Inleider, samensteller en uitgever is Ronald Jan Heijn. Dit HB-boek beschrijft de laatste jaren van de aanloop van de Wereldvernieuwer Harry Beckers (HB) en is een vervolg op deel 1, ‘HB, een nieuwe tijd breekt aan’, www.hbhetboek.nl.

Prijs van het boek HB (deel 2): €22,50

HB – Deel 2 – Geen verlossing zonder kruis X

‘De ervaring is ons gereedschap in wording.
Wij allen kunnen bijdragen aan de grote transformatie
die NU voor de deur staat’.
HB

HB2 Harry Beckers

Inhoudsopgave

HB2 inhoudsoverzicht

Bekijk hier eventueel de gedetailleerde inhoudsopgave uit het boek:

hb2 inhoud 1
HB2 inhoud 2
HB2 voorkant

Bestellen van het HB-boek (deel 2)

U kunt het boek bestellen:

  1. In de boekwinkel om de hoek;
  2. Online via bol.com: dit is de persoonlijke winkel van Ronald Jan. Bol.com treedt slechts op als koerier.
Foto Ronald Jan Heijn

Over de redacteur

Zonder te weten werd Ronald Jan Heijn opgeleid om een boodschapper van de Nieuwe Tijd te worden. En bovenal mocht hij getuige zijn van het zware voorbereidingspad van Harry Beckers om uiteindelijk te kunnen meewerken aan Zijn naar buiten treden. In augustus 2016 kreeg Ronald Jan het sein van Harry om het boek ‘HB, een nieuwe tijd breekt aan’ af te ronden en uit te geven. In februari 2017 werd het Harry duidelijk dat de voorbereidingen pas echt afgerond zou zijn als zijn dagboekverslagen openbaar worden. Hij vroeg Ronald Jan om hiervan de redactie te doen, in te leiden en het uit te geven.

Ronald Jan Heijn is van jongs af aan bezig geweest met een ruimere manier van denken. Na vele hindernissen, dalen en tegenstrevers (zijn beste leermeesters) aan de ene kant en als ‘student van de ruimere werkelijkheid en de Leringen van de Oude Wijsheid’ aan de andere kant wilde hij zijn hele leven al bruggen slaan. Zo ook in zijn studies bedrijfskunde en later culturele antropologie, en in zijn interesses in spirituele cursussen en esoterische boeken. Ronald Jan komt uit de nationaal bekende kruideniersfamilie van Albert Heijn en was ooit tophockeyer in het Nederlands Elftal. Zijn vader werd ontvoerd en vermoord, de dader door hem vergeven. Om bij te dragen aan een betere wereld startte hij het grootste holistische centrum van Nederland, Oibibio in Amsterdam. Na 8 jaar – Oibibio ging aan z’n eigen succes ten onder – en vele tegen­slagen verder kwam hij Harry Beckers tegen. Samen begonnen ze met lezingen – en later een documentaire – over een ruimere manier van denken, bewustzijn en het leven na de dood.

Reacties van lezers op HB (deel 2)

Heb afgelopen weekend het boek, bijna onafgebroken, uitgelezen. Ontzettend veel bewondering en respect voor Harry, Hilda en Bo hoe ze m.b.v. Bob en Marjo, hun hele leven op het spel hebben gezet om dit proces (afrekenen met het ego) versneld hebben afgerond. Ben hun heel dankbaar voor hun baanbrekende werk. En zie ook de meerwaarde van de respectvolle en erkende versmelting van de verschillende hiërarchieën. Groots!
-- Ans
Wat mooi dat iemand zo dagelijks zijn bevatting van het proces “leven” bij kan houden en verwoorden.
-- Fleurtje
Wat bijzonder om te lezen dat over dit onderwerp een boek is geschreven in dagboekvorm. Een onderwerp dat mij bezig houdt elke dag opnieuw. Vaak bijzonder, mooi, uitdagend, pijnlijk, verdrietig, en ook zo vaak verwonderend.
Verwonderd over de “toevalligheden ” die ik ontdek op mijn levensweg, over de energieën, die steeds sterker voelbaar zijn. Over de cadeaus die soms ook intens verdrietig kunnen zijn… Ik denk heel mooi om te lezen en te herkennen hoe anderen dat ervaren.
-- Margreet
Wat een lijdenstocht hebben Harry en Hilda moeten doorlopen om dit proces te kunnen afsluiten. Wat mij vooral bijblijft is dat het contact met andere mensen (en vooral met de naaste familieleden) veel ‘overbodige ballast’ met zich meebrengt, ik had er nooit bij stilgestaan (tot nu toe) dat dit zo’n impact kan hebben op ons persoonlijk leven, daar heb ik veel uit geleerd.
-- Hans
Het is niet alleen liefde, het is ook pijn, diep pijn op universeel niveau, mijn lichaam reageert wanneer ik mijn handen erop leg, maar ik ‘wil’ mijn handen erop leggen… Ik zie wezens, kwellend, en toch die diepe liefde… Zo raar ik kan het niet verklaren. Wie heeft die prachtige prenten gemaakt?
-- Karen
Na dit te lezen voel ik waarom nu pas alles verwoord is in een boek !! Eindelijk is het zover ik ben blij dat ik jaren geleden bij de lezingen was zodat je hier in kan meegroeien zowel in inzichten en in levenslessen die niet altijd even makkelijk waren.
-- Mo
Wat moedig dat ze zich in al hun kwetsbaarheid laten zien. Al begrijp ik ook dat ze nu boven elke vorm van kritiek staan. En ook het voorwoord, zo zorgzaam en liefdevol.
-- Kitty
Mijn innige dank voor wat jullie,- en een ieder die erbij betrokken is, allemaal doen en hebben gedaan. Uiteraard ben ik blij, de dagboekverslagen van Harry te hebben gelezen. Veel, zo niet alles, is voor mij heel erg herkenbaar.
-- Thea

Feedback over het boek schrijven of lezen? Zie hieronder

De missie

Dit boek wordt uitgegeven in eigen beheer, volgens de wetten van de nieuwe tijd, vanuit dienstbaarheid, zonder winstoogmerk, steeds investerend in de ideële missie: bijdragen aan de bewustzijnsverruiming van de mensheid. Het doel van het leven is om onwetendheid om te zetten in inzicht. Dit boek wil graag hieraan bijdragen door tekst en uitleg te geven over het proces en de activiteiten van de Wereld-vernieuwer Harry Beckers (HB), over het nieuwe Watermantijdperk, over het werk van de Geestelijke Hiërarchie, over het ruimere denken en over de Leringen van de Tijdloze (Oude) Wijsheid, en dus over onze werkelijke (goddelijke) afkomst en ons evolutionaire doel.

Ook dit boek is geschreven voor een groot publiek; niet alleen de spiritueel geïnteresseerde, maar ook de beginnende nieuwsgierige zal zijn weg kunnen vinden. Onze innerlijk strijd met ons eigen donker betreft ons allemaal; en ook de Grote Ommekeer in de wereld zal iedereen raken.

Meer informatie

Informatie over de documentaire uit 2007 over bewustzijn, het leven na de dood en de nieuwe manier van denken.

Mochten er uitingen in de media zijn over het nieuwe boek, dan kun je die hier vinden.